Yazın Tükendi! Katkısız Ürünler Taleplere Yetişemiyor
Malatya'nın Arapgir ilçesinden elde edilen coğrafi işaretli mor bitki, bu yaz dondurma lezzetiyle öne çıkıyor. Katkı maddesi içermeden yaz aylarının favorileri arasında yer almayı başarıyor.

Malatya’nın Arapgir bölgesinde yetiştirilen coğrafi işaretli mor reyhan, bu kez dondurma olarak masalarda yer almaya başladı. Sağlık açısından birçok avantajı bulunan mor reyhan, Hakan ve Meral Poyraz Üge çiftinin elinde tatlı bir lezzete dönüştü.
KATKI MADDESİ İÇERMEYEN DOĞAL BİR ÜRÜN
Tamamen doğal yöntemler kullanılarak üretilen ve içinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan mor reyhan dondurması, kısa süre içerisinde yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Türkiye’de bitki çeşitliliği alanında coğrafi işaret almış ilk ürün olarak öne çıkan mor reyhan, reçel, çay, baharat ve şerbet gibi çeşitli formlarda tüketilmektedir. Mor reyhanı dondurma haline getiren Meral Poyraz Üge, gelen taleplere yetişmekte zorlanıyor.
ŞEHİR DIŞINA YOLCULUĞA ÇIKIYOR
Deneme amaçlı olarak başladıkları bu üretim, beklenenden çok daha yüksek bir talep gördüğünü vurgulayan Üge, "Kısa sürede il dışından sipariş almaya da başladık. Bu durum bizleri oldukça sevindirdi" şeklinde konuştu. Hakan Üge ise, üretim süreçlerini Kozluk Çayı kıyısında kurmuş oldukları işletmede gerçekleştirdiklerini belirterek tamamen doğal yöntemlere dayalı bir üretim gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.